מתכון לחג השבועות: פאי גבינה ואגוזים

 

 

יש כאלה שאוהבים אותה עם שוקולד, וכאלה עם פירות, אפויה, קפואה או נוזלית, ואפילו טבעונית. סוגיית הבריאות סביב כוכבת חג השבועות, עוגת הגבינה, הניבה שלל ווריאציות לאותה עוגה טעימה ומוכרת. אז נכון, עוגות גבינה הן לא הכי בריאות, אך לפניכם מתכון לעוגה ללא אפייה עשירה טעימה ומפנקת + אפשרות להחליף ברכיבים טבעוניים בלבד.



פאי גבינה טעים עם טוויסט של בצק אגוזים נשמע טעים? אז ככה מכינים:
רכיבים
להכנת הבסיס:
כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
50 גרם אגוזי לוז טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
*בסיס טבעוני: את החמאה ניתן להחליף ב 3 כפות חלב סויה או קוקוס
למלית:

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
רבע כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
 
*מלית טבעונית:
שני שליש חבילת פודינג וניל
2 כפות סוכר מומסות ב-3 כפות מים רותחים
חבילת גבינת סויה טופוטי ("טוב מגבינה")
פחית חלב קוקוס או חבילת שמנת צמחית מתוקה

 
לציפוי ועיטור (לא חובה):
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר מנופה
1 כף אגוזי לוז קצוצים
 
1. להכנת הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והאגוזים לפירורים דקים. מניחים בקערה יחד עם החמאה המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים באופן אחיד גם בבסיס וגם בשולי התבנית. מהדקים היטב. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
בסיס טבעוני: ערבבו את פירורי הביסקוויטים עם חלב הסויה או הקוקוס וגרידת הלימון עד לקבלת עיסה דמוית בצק. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט יותר נוזלים או פירורים לקבלת המרקם הרצוי. בשונה מהמתכון הרגיל, את הבסיס הטבעוני יש לצנן במקרר למספר שעות.
2. להכנת מלית הגבינה: מערבבים יחד בקערה את גבינת השמנת, סוכר ותמצית הווניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה ולאחר מכן מוסיפים את כל היתר. מקפלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
*למלית הטבעונית: לערבב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה. 
3. יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית. מעבירים לקירור למשך לילה.
4. לעיטור: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף קטן עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים בשולי העוגה. מפזרים אגוזים קצוצים ומגישים.

שיהיה בתאבון...