מתכונים לחג הפסח

 

פסח יכול להיות חג קשה מבחינה קולינרית – על מוצרים רבים חל איסור ולא מעט אנשים מספרים כי על מנת "לשבוע" הם אוכלים יותר. אז בשביל שלא תמצאו את עצמכם מכרסמים מצות רק בשביל השובע איגדנו עבורכם מספר מתכונים מיוחדים לחול המועד.

 



תפריט לדוגמא כ- 1400 קלוריות לפסח ולשאר ימות השנה

ארוחת בוקר: 

1 פחזנית או 1 מצה 

¼ אבוקדו או כפית שמן זית 

2 כפות גבינה  לבנה  5% 

סלט ירקות

שתייה – מים או דיאט

ארוחת ביניים:

1 פרי בינוני 

שתייה – מים או משקה דיאט

ארוחת צהריים: 

חמיצת סלק 1 כוס 

2 קציצות הודו + רוטב שמיר 

1 תפו"א מאודה בתנור 

סלט גזר חי + כפית צימוקים + מיץ לימון 

ארוחת ביניים:

1 פרוסת עוגת טורט או 2 קיצפיות או תפוח עץ אפוי ביין 

ארוחת ערב :

 מנה פשטידת כרובית או פשטידת קישואים 

1 יוגורט ½ אחוז שומן 

סלט ירקות + 1 כפית שמן זית 

שתייה – מים או משקה דיאט 

אחרי ארוחת ערב :

1 פרי 


תפריט לדוגמא כ- 1600 קלוריות ליום לפסח ולשאר ימות השנה

ארוחת בוקר:

1 פחזנית או 1 מצה 

 ¼ אבוקדו או כפית שמן זית 

2 כפות גבינה לבנה 5% 

סלט ירקות 

1 לבן 

שתייה – מים או משקה דיאט

ארוחת ביניים:

1 פרי בינוני 

שתייה – מים או משקה דיאט

ארוחת צוהריים: 

חמיצת סלק – 1 כוס 

2 קציצות הודו + רוטב שמיר 

1 תפו"א מאודה בתנור 

סלט גזר חי +כפית צימוקים + מיץ לימון 

ארוחת ביניים:

1 פרוסת עוגת טורט או 2 קיצפיות 

או 1 תפוח עץ אפוי ביין 

ארוחת ערב:

מנה פשטידת כרובית או פשטידת קישואים 

1 יוגורט ½ שומן  

סלט ירקות 

דבש או ריבה  2-1 כפיות 

שתייה – מים או משקה דיאט 

אחרי ארוחת ערב: 

½ מצה 

2 כפות גבינה 5% 

דבש או ריבה – 2-1 כפיות 

שתייה 

או לחילופין 

20 שקדים 

1 פרי


פחזניות מקמח מצה

מס' מנות: 15 פחזניות 

חומרים 

1 כוס מים 

½ כוס שמן 

1 כוס קמח מצה 

½ כפית מלח 

3 ביצים שלמות 

אופן הכנה 

מרתיחים את המים בסיר יחד עם השמן.

מוסיפים את קמח המצה והמלח לסיר ומערבבים עד לקבלת גוש בצק שאינו נדבק לדפנות. מורידים מהאש, ומוסיפים את הביצים תוך כדי בחישה.

 משמנים תבנית שטוחה.

 בעזרת 2 כפות יוצרים כ- 15 פחזניות 

אופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות .

אפשר לאכול את הפחזניות כמו שהן או להגיש כמנה ראשונה במילוי סלט ביצים או כל מילוי אחר.

כל מנה מכילה: 107 קלוריות 

 

חמיצת סלק

מס' מנות: 5 מנות 

חומרים:

1 ק"ג סלק 2- ½ 1 לימונים 

½ כפית סוכר 

קורט מלח 

אופן ההכנה: 

רוחצים היטב את הסלק  ומבשלים עד שיתרכך.

מוציאים את הסלק ( ניתן להכין ממנו סלט) מוסיפים למיץ הסלק את מיץ הלימון, את הסוכר והקורט מלח.

לקרר ולהגיש 

*אפשר להגיש חם בתוספת תפו"א מבושלים

כל מנה מכילה 40 קלוריות 

 

מתכונים לפסח ולשאר ימות השנה

קציצות עוף כ-5 מנות 

חומרים 

½ ק"ג הודו טחון 

1 ביצה  

1 שן שום כתוש 

2 כפות שמיר קצוץ

3 כפות קמח מצה

¼ כוס מים.

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים לתערובת, להשהות כ- ½ שעה

יש ליצור כדורים בגודל בינוני, להוסיפם לרוטב המוכן ולבשל כשעה על להבה קטנה.

כל מנה מכילה 164 קלוריות.

רוטב שמיר:

חומרים:

½ כף קמח תפו"א

1 כף שמן

1 כפית אבקת מרק

2 כוסות מים

קורט מלח

קורט פלפל לבן

1 כפית סוכר

1 כף מיץ לימון

2 כפות שמיר קצוץ.

אופן ההכנה:

לחמם השמן ולהוסיף אליו את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת. להוסיף את אבקת המרק ואת הנוזלים, להביא לרתיחה ולהוסיף את אבקת המרק ואת הנוזלים.

להביא לרתיחה ולהוסיף את יתר החומרים. להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ- ½ שעה.

יש להגיש חם.


עוגת טורט כ- 16 מנות

חומרים

6 חלבונים                    וניל

4 חלמונים                    ½ כוס קמח מצה

1 כוס סוכר                  ½ כוס קמח תפו"א

2 כפות שמן                 1 שקית אבקת אפיה

4 כפות מים                 קליפת לימון

1 כף מיץ לימון.

אופן ההכנה

להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם ½ מכמות הסוכר.

אל החלמונים יש להוסיף את השמן, המים, חלמון, וניל וקליפת לימון ולערבב היטב.

לתערובת זו יש להוסיף  לסרוגין את  קצף החלבונים ואת הקמחים.

לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ולאפות בתנור כ-40 דקות.

הערה: ניתן לגוון ע"י שינוי קמח מצה ב 1/3 כוס אגוזים קצוצים.

כל מנה מכילה : 120 קלוריות.

קציפות- 25 יחידות

חומרים

5 חלבונים

1 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים לקצף סמיך. מוסיפים את הסוכר עד לקבלת חלבון סמיך. מזליפים את הקצף על גבי תבנית מרוחה בשמן. אופים בחום נמוך עד אשר  הקציפות תתיבשנה במשך שעתיים.

הקציפות המוכנות קשות וצבען לבן, יש לשחרר אותן מהתבנית בזהירות בעודן חמות.

מומלץ לשמור אותן בכלי סגור לאחר שמקררים אותן.

כל יחידה מכילה : 35 קלוריות.


תפוחי עץ אפויים ביין כ-6 מנות

חומרים:

6 תפוחי עץ גרנד

3 כפות אגוזים קצוצים

2 כפות צימוקים

½ כוס יין אדום לבישול

½ כוס מים

1 כפית דבש

½ כפית קינמון

קורט ציפורן.

אופן ההכנה:

הוציאי את ליבת התפוחים ומלאי בתערובת.

אפי בתנור כשעה והגישי חם.

* יש אפשרות לאפות את התפוחים במיקרוגל בתוך תבנית עם מכסה(לא סגור הרמטי) במשך כ- 20 דקות.

כל מנה מכילה: 150 קלוריות.


סלט וולדורף כ-5 מנות

חומרים:

500 גרם תפוחי עץ גרנד

30 גרם אגוזים קצוצים

2 כפות מיוקל

150 גרם אננס משומר

3 כפות מיץ אננס

ראש סלרי

½ לימון

1 כף סוכר.

אופן ההכנה:

לחתוך את תפוחי העץ, פלחי האננס וראש הסלרי לרצועות דקות.

להוסיף מיץ מ ½ לימון, מיץ אננס וסוכר.

כל מנה מכילה: 160 קלוריות.