אוכל ושתיה
המזון שלנו אינו סטרילי. אם המזון נשמר בתנאי קירור נאותים, זו כמעט אף פעם אינה בעיה, אולם בחום הקיץ, מזון ומשקאות שנשמרו ללא קירור יכולים להוות מצע לגידול חיידקים שעלולים לגרום למחלות מעיים כגון, שלשולים , כאבי בטן והקאות.
הפתרון: הקפדה על צריכת מזון שנשמר בתנאי קירור נאותים וממקור ידוע ומפוקח.
מחנות קיץ
בתנאי הצפיפות, החום ולעיתים בשילוב עם שירותי שדה שהתנאים הסניטריים בהם אינם מהמשופרים, יכולות להתפרץ מחלות מעיים כדוגמת דיזנטריה (חיידקי הסלמונלה, השיגלה והקמפילובקטר). מחלות אלה מתאפיינות בשלשול דמי או רירי וחום גבוה. בנוסף, חום הסביבה הגבוה עלול גם להגביר את הסכנה להתייבשות.
הפתרון: ניקוי הידיים לאחר שימוש בשירותים ולפני אכילה ושתיה.
מומלץ לצייד את הילדים בתכשיר לחיטוי ידיים שזמין בכל חנות פארם (בדרך כלל על בסיס אלכוהול), ומאפשר חיטוי ידיים תכוף גם ללא מים זורמים וסבון. אם הילד חלה יש להקפיד על שתיה מרובה. הדרך הטובה ביותר לוודא שילד מקיא ומשלשל אינו מיובש היא לעקוב אחר מתן השתן. אם הילד נותן שתן בכמות רגילה וצבעו בהיר, סביר שאינו מיובש.
אם יש ירידה במתן שתן או שתן בצבע כהה ייתכן שהילד מיובש ויש לפנות לרופא ללא היסוס. אם הילד מקיא, ניתן להשקות בכמויות קטנות בכל פעם אך בתדירות גבוהה (למשל – 10 מ״ל כל עשר דקות). פעמים רבות הילד לא יקיא כמויות קטנות, ואז ניתן בהדרגה להעלות את נפח השתייה.
זיהומי ים ובריכה
בבריכה שמתוחזקת בצורה תקינה אמור להיות כלור בריכוז מתאים שמונע העברת מחלות על ידי מי הרחצה. ובכל זאת, חשוב לוודא את ניקיון הבריכה והתחזוקה שלה, על מנת למנוע מחלות מעיים וזיהומי עור שיכולים לעבור מאדם לאדם במקומות צפופים.
חשוב לבלות בחופים מוסדרים ומפוקחים. בחופים שאינם כאלה עלולה להיות הזרמה של מי ביוב לתוך הים, וגם על החוף עלולות להיות סכנות כמו חשיפה למחטים רפואיות בהן משתמשים מזריקי סמים.