דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

מתכונים ללא גלוטן

חומרים לבצק:

•    750 גרם קמח נטול גלוטן
•    2 כוסות מים פושרים (לחמם 2 דקות במיקרו)
•    1.5 כפיות סוכר
•    1.5 כפיות מלח
•    0.5 שקית שמרית
•    0.5 כוס שמן
•    3 ביצים
•    500 גרם גבינה צהובה גלבוע
•    2 בקבוקים רוטב פיצה של אסם
•    תוספות מועדפות
הכמות מספיקה לשתי תבניות תנור שטוחות.

הכנה:

מערבבים את חומרי הבצק במיקסר.
משטחים את הבצק בשתי תבניות תנור שטוחות (אין צורך לשמן).
נותנים לבצק לתפוח במקום חמים.
יוצקים על כל תבנית בקבוק אחד של רוטב פיצה, עליו מפזרים גבינה צהובה מגוררת ועליה מפזרים אורגנו. אפשר להוסיף פרוסות עגבנייה, זיתים, פטריות, תירס ועוד תוספות אהובות.
אופים בחום גבוה (מומלץ טורבו) למשך 20 דקות.

בייגלה עם שומשום

חומרים:

•    6 כוסות קמח נטול גלוטן
•    2 כפיות מלח דק
•    200 גרם חמאה או מרגרינה
•    3 כפות שמן
•    50 גרם שמרי שמרית
•    0.75 כוס מים פושרים

לציפוי:

•    1 ביצה
•    2 כפות מים
•    1 כוס שומשום
תבנית אפיה שטוחה

הכנה:

מחממים תנור לחום נמוך (200 מעלות).
מעבדים את כל חומרי הבצק עד שהוא נעשה נוקשה. קורעים מן הבצק פיסות קטנות, מגלגלים לגלילים וסוגרים כל גליל לעיגול.
טורפים את הביצה עם מים, מפזרים את השומשום בצלחת שטוחה. טובלים כל עיגול בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהבייגלה מזהיבים.
מצננים ושומרים בקופסה סגורה היטב.

לחמניות גבינה ללא גלוטן

חומרים:

•    100 גרם גבינה צהובה
•    250 גרם גבינה לבנה 5%
•    50 גרם מרגרינה
•    2 ביצים
•    3.25 כוסות קמח ללא גלוטן
•    1 שקית אבקת אפיה

הכנה:

מרסקים דק את הגבינה הצהובה, מוסיפים את הגבינה הלבנה, המרגרינה והביצים. מנפים את הקמח ומוסיפים אותו ואת אבקת האפייה אל הגבינות. מערבבים לבצק אחיד. יוצרים לחמניות ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.

טורט פרג

החומרים:

•    3/4 כוס סוכר
•    4 חלמונים
•    100 גרם מרגרינה
•    1/4 כוס קוניאק
•    1 כוס קמח ללא גלוטן
•    1 חבילה אבקת אפיה
•    150 גרם פרג טחון
•    1/2 קליפת לימון
•    1/2 כוס חלב
•    4 חלבונים

הכנה:

מקציפים את הסוכר, החלמונים, המרגרינה והקוניאק.
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הפרג וקליפת הלימון.
מכניסים לסירוגין את החלב עם החומרים היבשים לתערובת החלמונים.
מקציפים את החלבונים לכדי קצף מוצק ומקפלים לתוך העיסה. אופים בתבנית כיכר בחום 180 מעלות כ-30 דקות, או עד שסכין שננעצת נשלפת נקייה.

לחם נטול גלוטן

חומרים:

•    200 גרם עמילן אורז
•    4.5 כוסות מים
•    1 ק"ג קמח אורז
•    50 גרם גר' סוכר
•    20 גרם מלח
•    10-40 מ"ל שמן (לפי הטעם)
•    12.5 גר' שמרית
•    1/3 כוס מים פושרים
•    25 גרם סוכר

הכנה:

מערבבים היטב את העמילן, האורז והמים ומחממים תוך כדי בחישה עד שהעיסה הופכת שקופה.
מצננים תוך כדי בחישה ומכניסים לקערת מערבל (ניתן לצנן בכיור מלא מים קרים).
מוסיפים את הקמח באיטיות לעיסת העמילן תוך כדי בחישה בכף עץ.
מוסיפים את הסוכר, המלח והשמן וממשיכים לערבב.
מערבבים בנפרד מים, שמרית וסוכר לערבב ומוסיפים לתערובת תוך כדי בחישה.  
משמנים 2 תבניות כיכר מס' 20, מכניסים את התערובת עד למחצית מגובה התבנית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפ' של 30-40 מעלות עד שהעיסה תגיע לגובה של ס"מ פחות מגובה התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות.
מצננים במשך 1/2 שעה.

חומרים:

•    500 גרם קמח תפו"א
•    500 גרם פירה תפו"א
•    100 מ"ל שמן
•    100 גרם שמרים
•    5 ביצים
•    1 כפית מלח
•    מים לפי הצורך (כ-200 מ"ל)

 הכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה ולשים יחד לבצק חלק. מתפיחים, מחלקים לכדורים בגודל בינוני או מניחים בתבנית מוארכת ומתפיחים. מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 3/4 שעה. ניתן למלא את הכדורים בגבינה, תפוחים, שוקולד ועוד, כיד הדמיון הטובה.

מאפה תפוחי אדמה בשמנת/לבן

החומרים:

•    1 ק"ג תפוחי אדמה
•    מלח, פלפל שחור טחון
•    מעט אגוז מוסקט
•    1 שן שום כתושה
•    1 כף חמאה/שמן
•    1 מיכל שמנת מתוקה/לבן
•    3 כפות גבינה צהובה 5%-9% מגורדת

הכנה:

פורסים דק את תפוחי האדמה, מערבבים עם מלח, שום פלפל ומוסקט. משמנים תבנית פיירקס בחמאה. עורכים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה ויוצקים את השמנת המתוקה או הלבן.
אופים בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) כ-40 דקות, עד שהשמנת נספגת. מפזרים את הגבינה הצהובה ואופים בגריל למשך דקה עד שתיים.

עוגיות חרוב

חומרים:

•    1/2 כוס שמן
•    2/3 כוס סוכר
•    2 ביצים
•    3 כפות ממרח חרובים
•    2/3 כוס קמח אורז
•    כפית אבקת אפייה

הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד (רצוי במיקסר) ומניחים בתבנית משומנת למשך 1/2 שעה לפני האפייה. אופים בחום בינוני למשך כ-1/2 שעה, מקררים וחותכים לריבועים.

חומרים:

•    200 גרם קמח ללא גלוטן
•    40 גרם קמח סויה
•    ¼ כוס שמן
•    מעט מלח
•    15 גרם שמרים
•    ½ כוס מים או חלב

הכנה:

מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד ויוצרים כעכים. טובלים כל כעך בביצה ובשומשום ואופים בחום בינוני למשך 20-30 דק'.

עוגיות שוקולד צ'יפס

החומרים:

•    1 כוס שמן
•    2 ביצים
•    1.5 כוסות סוכר לבן/חום
•    כפית תמצית וניל
•    2 כוסות קמח
•    1/4 כוס קמח סויה/חומוס/טפיוקה
•    1.5 כפיות סודה לשתייה
•    3/4 כוס פצפוצי שוקולד

הכנה:

מערבבים היטב במיקסר את השמן והביצים. מוסיפים סוכר ותמצית וניל. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ופצפוצי השוקולד תוך ערבוב.
צרים עוגיות על מגש מצופה בנייר אפייה ואופים למשך כ-15 דקות.
לגיוון ניתן להוסיף צימוקים או אגוזים טחונים. ניתן לשמור בהקפאה.

החומרים:

•    6 ביצים מופרדות
•    2 כוסות סוכר
•    שקית סוכר וניל
•    כף קפה
•    1/2 כוס קקאו
•    1 כוס שמן
•    כוס קמח תפוחי אדמה

ההכנה:

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר וקורט מלח, עד לקבלת קצף יציב. 
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם כוס הסוכר הנותרת ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. בתנועות קיפול עדינות מאחדים את שתי התערובות ואופים עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי (כ-20 דקות אפייה).

עוגת קפה

החומרים לבצק:

•    3.5 כוסות קמח
•    1/2 כוס קמח סויה
•    1/2 כוס קמח טפיוקה
•    קצת יותר מחצי שקית שמרית
•    2.5 כפיות אבקת אפייה
•    2 חבילות מרגרינה
•    1/2 כוס מים
•    1/2 כוס סוכר
•    4 חלמונים

החומרים למילוי:

•    4 חלבונים
•    2 כוסות סוכר
•    3 כפות קפה מומס או שתי כפות קקאו וכף קפה

הכנה:

מערבבים היטב את חומרי הבצק עד לקבלת עיסה ומקררים למשך שעתיים.
מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר והקפה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח. משטחים חצי מהבצק על תבנית, יוצקים את המילוי ומניחים עליו את החצי השני של הבצק המרודד.
אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות.
לאחר שהעוגה מתקררת, מפזרים מעליה אבקת סוכר.

החומרים לחביתיות:

•    4 ביצים
•    1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
•    1/3 כוס מים או חלב
•    1/2 כפית מלח

החומרים למילוי:

•    1 חבילה גבינת טוב טעם
•    1 ביצה
•    1/4 כוס סוכר
•    1/2 כפית מלח

הכנה:

מערבבים את חומרי החביתיות היטב בעזרת מזלג עד שאין גושים. מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים מהבלילה למחבת. מטגנים במשך דקה אחת, הופכים ומטגנים למשך חצי דקה נוספת ומעבירים לצלחת.
מערבבים היטב את חומרי המילוי, ממלאים את החביתיות, מקפלים ומטגנים משני הצדדים או אופים.

פנקייקס

החומרים:

•    1 כוס שמנת
•    1 ביצה
•    1/4 כוס סוכר חום
•    1 כוס קמח
•    1/2 כפית סודה לשתייה
•    1/2 כפית מלח
•    כף שמן

הכנה: 

מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד, מטגנים צד אחד וכאשר מופיעות בועות הופכים לצד השני.