דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

המחלקה לתזונה ודיאטה המנוהלת על ידי ד"ר קרן הרשקופ מתווה את מדיניות הטיפול התזונתי במרכז הרפואי שערי צדק. צוות המחלקה, הכולל דיאטנים בעלי רישיון מקצועי של משרד הבריאות, מהווה חלק בלתי נפרד מהצוות הרב מקצועי הפועל בבית החולים במחלקות האשפוז ובמרפאות השונות ברחבי בית החולים. לדיאטניות תחומי התמקצעות שונים על פי המחלקות של בית החולים. צוות הדיאטנים מעריך את מצבם התזונתי של החולים המאושפזים, קובע את צרכיהם התזונתיים על סמך מצבם הרפואי, מדריך ומטפל בהתאם.

חזון המחלקה

• מתן טיפול תזונתי איכותי למטופלים המתאשפזים במחלקות ולמטופלים אמבולטוריים במרפאות ובמכונים השונים תוך התחשבות בצרכי החולה, מצבו הרפואי והתזונתי ועל פי העדפותיו.
• הוראה ולימוד התחומים הקליניים המגוונים של התזונה.
• קידום וקיום מחקר בתחום התזונה.

צוות הדיאטנים של שערי צדק משתתף בפורומים מקצועיים ושותף לארגון כנסים והרצאות מקצועיות. מדי שנה הדיאטנים מנחים סטודנטים לתזונה.
ייעוץ תזונתי ניתן גם במכונים ובמרפאות בית החולים כולל: באשפוז יום אונקולוגי והמטולוגי , במרפאת טרום ניתוח, במרפאות נשים, נפרולוגיה, בריאטריה, במרפאת מתבגרים, גסטרו מבוגרים וילדים מרפאת אי ספיקת לב ומרפאות סוכרת , נוירולוגיה ונפרולוגיה ילדים.