תפקוד הכבד הבריא

"הכבד הוא מטבחו של הגוף", כך תיאר ד"ר גוסטב אקשטיין בספרו מ-1969  את אחד האיברים החשובים בגופנו.  
דימוי עסיסי זה מקל עלינו להבין את תפקידו של הכבד במצב של בריאות שלמה, ואת ה"קלקולים" שחלים בו בזמן מחלה.
הכבד עומד על המשמר ברום הבטן ומקבל מן המעיים שפע של חומרים טובים, אך גם חומרים רעים ומסוכנים. מן הראשונים הוא בונה חלבונים, סוכרים ושומנים החיוניים לחיים ומפיץ אותם בעזרת צינורות הדם לשאר הגוף. את האחרונים הוא מנטרל ומפריש החוצה, דרך המרה, אל מחוץ לגוף.